Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою осіб, що підозрюються у замаху на умисне вбивство одеського активіста Олега Михайлика

16 жовтня 2018, 18:00

До апеляційного суду Одеської області надійшли апеляційні скарги захисників на ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси, якими до громадянин Грузії Герасін Лаша та Варшанідзе Манучара, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.  2 ст. 15, п.12 ч.2 ст. 115 КК України (замах на вбивство, вчинений за попередньою змовою групою осіб), були застосовані запобіжні заходи у виді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення застави, як альтернативного запобіжного заходу.

Відповідно до змісту підозри, громадяни Грузії Герасін Лаша та Варшанідзе Манучар, діючи спільно з Герасін Торніке, з метою умисного вбивства здійснили постріли з невстановленої слідством вогнепальної зброї в очільника Одеського осередку партії «Сила людей» Олега Михайлика, спричинивши йому поранення лівого плеча та грудної  клітини зліва, проте довести свій злочинний намір на умисне вбивство до кінця не змогли через своєчасну госпіталізацію потерпілого до лікарні, де  йому була надана медична допомога.                 

Ухвали слідчого судді місцевого суду були оскаржені захисниками підозрюваних, які поставили питання про їх скасування через відсутність підстав для обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Розглянувши матеріали провадження, апеляційний суд підтвердив обґрунтованість висновків слідчого судді Київського районного суду м. Одеси щодо обрання підозрюваним Герасін Лаша та Варшанідзе Манучару запобіжних заходів у виді тримання під вартою без визначення застави, як альтернативного запобіжного заходу, та відмовив захисникам в задоволенні апеляційних скарг, залишивши ухвали слідчого судді без змін.  

Нагадаємо, що 08 жовтня цього року апеляційним судом також була залишена без задоволення апеляційна скарга захисника на ухвалу про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо громадянина Грузії Герасін Торніке, якій підозрюється у замаху на умисне вбивство потерпілого Олега Михайлика спільно з підозрюваними Герасін Лаша та Варшанідзе Манучаром.

 

За повідомленням прес-служби суду