Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок справедливості» з Господарським судом Чернігівської області  

16 жовтня 2018, 12:47

Повагу до законів, держави, людей, які живуть у ній необхідно виховувати змалечку. Вчити з дитячого садочка, школи, розповідати зрозумілою мовою.

12.10.2018  суддя-спікер Господарського суду Чернігівської області Марія Демидова разом із прес-секретарем Юлією Гуринець та працівниками апарату суду провели "Урок справедливості" для чотирикласникiв Чернігівського ліцею № 32.

Під час уроку презентовано мультфільм про суд, знятий в рамках проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

Яскраві герої з мультфільму «Кінь проти хом’яка» надали можливість школярам спробувати себе у ролі суддів та чесно вирішити спір. Думки щодо того, хто ж з героїв мультфільму прав - різнилися, діти активно відстоювали свої позиції.

Всеукраїнську акцію "Урок справедливості" для школярів 1-4 класів започатковано Асоціація розвитку суддівського самоврядування України, за підтримки Ради суддів України та сприяння Програми USAID "Нове правосуддя" (рішення Ради суддів України від 17.09.2018 №59).

Метою таких комунікаційних заходів є утвердження принципів верховенства права, донесення дітям у доступній формі про роль суду у суспільстві та державі, про важливість принципу верховенства права, справедливості і рівності перед законом.

Наприкінці уроку учні отримали наліпки з серії «Справедливці» та смаколики.

 

За повідомленням прес-служби суду