Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колегією суддів за участю присяжних винесено вирок у справі про вбивство людини  

16 жовтня 2018, 12:03

         Ізюмським міськрайонним судом Харківської області за участю присяжних винесено вирок у справі про вбивство людини. Обвинуваченого гр. Я 1992 р.н. визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених п.п. 6, 9 ч.2 ст.115 КК України «Умисне вбивство», ч.1 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», ч.2 ст.309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів» та призначено покарання у вигляді 14 (ЧОТИРНАДЦЯТИ) років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

         Згідно із вироком, 22-річний мешканець м.Ізюм перебуваючи на березі озера, в районі вул. Павлова у м. Ізюмі, скориставшись відсутністю до нього уваги, таємно викрав мопед «Honda Dio», який належав потерпілому. Будучи уліченим потерпілим у скоєнні даного злочину, з метою не повертати гроші за викрадений мопед, обвинувачений вирішив здійснити навмисне вбивство потерпілого. Так, гр.Я зателефонував потерпілому, та, призначив зустріч останньому у лісовому масиві. Заздалегідь маючи намір на навмисне вбивство, обвинувачений взяв із собою з дому сокиру. Зустрівши потерпілого на раніше обумовленому місці гр. Я наніс останньому кілька ударів сокирою по голові, спричинивши при цьому смерть потерпілого. Слід зазначити, що убивця обезголовив свою жертву. Після скоєного, гр. Я присипав піском труп потерпілого та втік додому.

         Допитаний в судовому засіданні гр.Я свою провину у скоєному фактично не визнав, постійно додавав нові обставини справи, тим самим виправдовуючи себе. З огляду на те, що обвинувачений не розкаявся, вчинив нові злочини, не відбувши раніше призначене покарання за незаконне зберігання наркотичних засобів, а також критичність тих показів обвинуваченого, що він нібито з одного разу запам’ятав всі обставини вбивства та досить вільно орієнтувався на великій місцевості лісосмуги, де показував місце вбивства та схову сокири та взуття вбитого, суд пришов до висновку про необхідність призначення обвинуваченому покарання в межах санкцій статей, що передбачають відповідальність за вчинені злочини.

 

За повідомленням прес-служби суду