Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася зустріч представників ВРП з експертами Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ юстиції і правосуддя в Україні (ПРАВО-JUSTICE)»

03 жовтня 2018, 16:52

Переглянути фотоальбом

2 жовтня 2018 року відбулася зустріч Постійної комісії Вищої ради правосуддя з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з експертами Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ юстиції і правосуддя в Україні (ПРАВО-JUSTICE)».

Учасники зустрічі обговорили плани співпраці у сфері впровадження електронного судочинства. Участь у заході взяли секретар Постійної комісії ВРП з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, член ВРП Тетяна Малашенкова та керівник робочої групи за напрямом роботи «менеджмент процесів у судовій владі» зазначеної Постійної комісії, член ВРП Анатолій Мірошниченко, а також керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар, начальник управління міжнародного співробітництва Владислав Гуртенко, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Оксана Лисенко, начальник управління інформаційних технологій та захисту інформації Олександр Радченко.

Від Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ юстиції і правосуддя в Україні (ПРАВО-JUSTICE)» у заході взяли участь експерти Петро Павличенко та Івар Талло.

Івар Талло у Проекті ПРАВО-JUSTICE віднедавна відповідає за реалізацію заходів, пов’язаних із впровадженням електронного правосуддя та забезпеченням належного рівня безпеки в судах.

На початку зустрічі Т.Малашенкова ознайомила експертів із станом впровадження ЄСІТС та роботою Постійної комісії ВРП з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Наголосила, що наразі триває аналіз пропозицій до технічного завдання з впровадження ЄСІТС, наданих судами, дотичними до роботи системи державних інституцій.

Т.Малашенкова звернула увагу присутніх, що на сьогодні у 18 пілотних судах України проходить тестування одного із ключових модулів ЄСІТС – «Електронний суд». Очікується поширення дії цього модуля на новостворені апеляційні суди, згодом – на всі суди України, а також робота над іншими компонентами ЄСІТС.

Крім того, учасники обговорили проблемні питання, які виникають під час впровадження електронного правосуддя, зокрема щодо можливих змін у законодавстві стосовно доступу до реєстрів правоохоронних органів тощо.

За результатами зустрічі очікується розроблення конкретного плану дій для організаційної та експертної підтримки співпраці Проекту ПРАВО-JUSTICE та Вищої ради правосуддя у цій сфері.

За повідомленням ВРП