Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Найкращі елементи польської моделі поводження з дітьми, які перебувають у конфлікті з законом, будуть упроваджені в нашій системі правосуддя», − суддя ВС

03 жовтня 2018, 16:33

З 30 вересня до 6 жовтня суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Лев Кишакевич перебуває в м. Варшаві (Польща) з навчальним візитом у рамках проекту «Розвиток системи правосуддя та ресоціалізація щодо дітей у конфлікті з законом в Україні».

Проект спрямований на досягнення цілей, які передбачені Планом дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року, та сприятиме, зокрема, запровадженню в Україні з урахуванням міжнародних стандартів ефективної системи правосуддя щодо дітей, які перебувають у конфлікті з законом, та побудові системи ресоціалізації неповнолітніх правопорушників.

«Україна приділяє велику увагу реформуванню юстиції щодо дітей. Зараз у складі Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх вивчаємо досвід Польщі в цьому напрямі. Найкращі, дієві та ефективні елементи польської моделі поводження з дітьми, які перебувають у конфлікті з законом, будуть упроваджені в нашій системі правосуддя», − розповів Лев Кишакевич.

Учасники стажування вже отримали інформацію щодо підходу Польщі до вирішення згаданих питань. Крім того, для детальнішого ознайомлення з польською моделлю поводження з дітьми у конфлікті з законом програма візиту передбачає відвідування окремих інституцій: Сімейного суду, Поліцейської палати дитини, Молодіжного центру соціальної терапії, притулку для неповнолітніх, центрів ресоціалізації для неповнолітніх у виправних закладах, недержавних організацій та ін.

Після стажування в Польщі експерти-учасники проекту візьмуть участь у робочих зустрічах, щоб напрацювати рекомендації стосовно вдосконалення нормативно-правової бази і концептуальних основ для запровадження практичних заходів у сфері правосуддя щодо неповнолітніх та заходів ресоціалізації.

За повідомленням прес-служби суду