Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Члени ВРП та представники Програми USAID «Нове правосуддя» обговорили поточні плани співпраці

03 жовтня 2018, 16:20

Переглянути фотоальбом

У рамках реалізації плану співпраці між Програмою USAID «Нове правосуддя» та Вищою радою правосуддя відбулася робоча зустріч керівництва Програми та представників Постійної комісії ВРП з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Участь у заході взяли керівник  Програми USAID «Нове правосуддя» Девід Вон, заступник керівника Програми Наталія Петрова та юридичний радник Програми Сергій Сученко, від Вищої ради правосуддя – секретар Постійної комісії ВРП з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, член ВРП Тетяна Малашенкова та керівник робочої групи за напрямом роботи «менеджмент процесів у судовій владі» зазначеної Постійної комісії, член ВРП Анатолій Мірошниченко, керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар, начальник управління міжнародного співробітництва Владислав Гуртенко, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Оксана Лисенко, начальник управління інформаційних технологій та захисту інформації Олександр Радченко.

Під час зустрічі відбувся обмін інформацією щодо стану реалізації основних заходів та корегування подальших планів стосовно розроблення та впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Зокрема, секретар Постійної комісії ВРП з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи Тетяна Малашенкова та керівник робочої групи за напрямом роботи «менеджмент процесів у судовій владі» зазначеної Постійної комісії Анатолій Мірошниченко наголосили на важливості узгодженої співпраці донорів з метою організаційної та експертної підтримки з питань розроблення, тестування, адаптації та впровадження ЄСІТС.

Наразі досягнуто домовленості щодо підтримки Програмою USAID «Нове правосуддя» розроблення компонента модуля електронного суду «Електронна скарга до Вищої ради правосуддя» ЄСІТС, пілотного проекту щодо впровадження онлайн-суду на базі Київського районного суду міста Одеси, а також аналізу бізнес-процесів у Вищій раді правосуддя.

Керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар висловив подяку представникам Програми за підтримку проекту із професійного навчання керівного складу секретаріату ВРП у вересні − листопаді цього року, впровадженого у рамках річного плану співпраці.

Крім того, Програма надає також експертну та технічну підтримку при підготовці до проведення Першого професійного форуму для прес-секретарів судів, який відбудеться 29−30 жовтня цього року, тощо.

За повідомленням ВРП