Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок суду про часткове виправдання особи залишено без змін

03 жовтня 2018, 15:24

    У провадженні Приазовського районного суду Запорізької області знаходилось кримінальне провадження по обвинуваченню особи у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 309 (ухилення від відбування покарання у виді обмеження волі та у виді позбавлення волі), ч. 2 ст. 307 КК України (провокація підкупу). 
   Під час розгляду справи судом було встановлено порушення стороною обвинувачення вимог КПК України щодо відкриття матеріалів досудового розслідування, що потягло визнання недопустимими невідкритих доказів і похідних матеріалів. Застосовуючи рішення Європейського суду з прав людини та посилаючись на практику Верховного Суду України, судом виправдано особу за обвинуваченням ч. 2 ст. 307 КК України. Дії особи в іншій частині обвинувачення перекваліфіковано з ч. 2 ст. 309 КК (Неповернення до місця відбування покарання особи, яка відбуває покарання у виді обмеження волі та якій було дозволено короткочасний виїзд, після закінчення строку виїзду) на ч. 1 ст. 309 КК України (самовільне залишення місця обмеження волі або злісне ухилення від робіт, або систематичне порушення громадського порядку чи встановлених правил проживання, вчинені особою, яка відбуває покарання у виді обмеження волі), та призначено покарання у виді арешту строком шість місяців.
    Ухвалою Апеляційного суду Запорізької області від 16 травня 2018 року вирок місцевого суду залишено без змін. З текстом вироку суду можна ознайомитись за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72038429, повідомляє с
уддя Приазовського районного суду Запорізької області Діденко Є.В.

За повідомленням прес-служби суду