Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд встановив неправильність розрахунку заборгованості за кредитним договором і не допустив порушення прав позичальника

03 жовтня 2018, 15:21

      Суд встановив неправильність розрахунку заборгованості за кредитним договором і не допустив порушення прав позичальника. 
      У провадженні Приазовського районного суду Запорізької області знаходилась цивільна справа за позовом банку до фізичної особи про стягнення заборгованості за кредитом (кредитною карткою). За результатами розгляду справи суд встановив, що наданий банком розрахунок заборгованості є необгрунтованим і не відповідає умовам договору, у зв'язку з чим самостійно здійснив перерахунок, значно зменшивши суму боргу за відсотками. Ухвалою Апеляційного суду Запорізької області від 10.05.2017 року рішення суду першої інстанції залишено без змін, повідомляє суддя Приазовського районного суду Запорізької області Діденко Є.В.

       Постановою Верховного Суду від 06.06.2018 року у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду, рішення місцевого і апеляційного суду залишені без змін. У своїй постанові Верховний Суд зазначив, що місцевий суд обгрунтовано не погодився з розрахунком банку, навівши відповідні мотиви. З текстом рішення суду можна ознайомитись за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63037230.

       За повідомленням прес-служби суду