Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-криміналіст Вінницького міського суду провів практичне заняття із студентами-правниками

02 жовтня 2018, 12:17

Вінницький міський суд Вінницької області неодноразово ініціює створення пізнавальної освітньої платформи для активної молоді. Так, 28 вересня 2018 року у форматі практичних занять пройшла зустріч судді з розгляду кримінальних справ Євгена Бернади зі студентами 3 курсу спеціальності “Право” Вінницького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету. На думку судді, студентам-правникам буде простіше сприймати юридичну інформацію в залі судового засідання, де практично застосовують норми Закону.

Практичне заняття проходило в два етапи: теоретичному та практичному. На початку зустрічі суддя-криміналіст Євген Бернада вирішив проаналізувати разом із студентами судові повістки. Так, правники мали змогу відшукати та виправити помилки, які були допущенні.

 Далі, студентам продемонстрували, як на сайті Вінницького міського суду Вінницької області доступно та легко можна ознайомитись із інформацією щодо справ, призначених до розгляду. Так, у спеціальній рубриці відвідувачі сайту суду можуть дізнатися про час, склад суду, єдиний унікальний номер справи, прізвище сторін по справі, суть позову, форму судочинства.

До того ж, суддя розповів слухачам про комп`ютерну програму документообігу загальних судів “Д-3” за допомогою якої відстежується порядок проходження справ та документів, формується звітність суду про стан здійснення правосуддя, відбувається автоматичний розподіл справ між суддями та ще багато іншого.

Після теорії, студенти-правники вирішували правові задачі, пропонуючи свої варіанти відповідей. Під час зустрічі молодь змогла не тільки дізнатись про роботу суду, але й, в свою чергу, продемонструвати свої знання щодо судової системи.

Наприкінці заняття, студенти подякували судді-криміналісту Євгену Бернаді за цікаве та пізнавальне заняття та висловили бажання наступного разу потрапити на одне із судових засідань та побачити розгляд справи.

 

 

За повідомленням прес-служби суду