Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрало законної сили рішення суду, яким повернуто до комунальної власності земельну ділянку вартістю майже 1 млн грн

01 жовтня 2018, 18:36

Рішенням господарського суду Одеської області задоволено у повному обсязі позовні вимоги заступника керівника Одеської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Одеської міської ради (ОМР) до відповідача фізичної особи-підприємця за участю третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Департаменту комунальної власності ОМР та Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одесі та на стороні відповідача - ТОВ «Інжинірінгпрофі», а саме стягнуто заборгованість з орендної плати у розмірі майже 112 тис. грн., розірвано договір довгострокової оренди та повернуто до комунальної власності земельну ділянку площею 0,1га. 

Справу розглядала колегія суддів у складі: головуючий - Сергій Гут, судді - Тетяна Д`яченко і Катерина Погребна.

Як вбачається з матеріалів справи, між міськрадою та суб’єктом підприємницької діяльності було укладено договір, за яким останньому надавалась земельна ділянка, площею 0,1 га у довгострокову оренду. Судовою колегією було встановлено факт систематичної несплати орендної плати (майже протягом року), у зв’язку з чим і виникла заборгованість. Колегією суддів було зазначено, що порушення орендарем такої істотної умови договору оренди земельної ділянки, як невнесення орендної плати, є достатньою правовою підставою для розірвання спірного договору оренди у судовому порядку.

За результатами розгляду справи №916/2701/17 рішенням суду від 4 вересня 2018 року, залишеним без змін постановою Одеського апеляційного господарського суду від 4 вересня 2018 року, позовні вимоги задоволені у повному обсязі.

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (reyestr.court.gov.ua).

За повідомленням прес-служби суду