Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Харківської області звертає увагу учасників судових процесів на зміни у здійсненні правосуддя

01 жовтня 2018, 18:16

Указом Президента України «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах» від 29 грудня 2017 року № 452/2017 постановлено ліквідувати Апеляційний суд Харківської області.

На підставі Указу Президента України від 28 вересня 2018 року № 297/2018 судді, які  здійснювали правосуддя в Апеляційному суді Харківської області у кількості 21 судді переведені до новоутвореного Харківського апеляційного суду.

Відповідно до частини 6 статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» початком роботи новоутвореного суду буде день опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови відповідного суду про початок роботи новоутвореного суду. Всі судові справи і матеріали на даний час передаються до новоутвореного суду, який запрацює після офіційного оголошення.

Призначення справ та матеріалів будь-яких категорій, повноваження на розгляд яких належить апеляційним судам загальної юрисдикції, буде відбуватися після початку функціонування Харківського апеляційного суду.

Після проведення вказаних дій виклики та повідомлення про дату та час судових засідань сторонам по справам, учасникам судових процесів будь-яких категорій будуть надіслані додатково.    

 

За повідомленням прес-служби суду