Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Дніпрі відбувся круглий стіл щодо особливостей розгляду корпоративних спорів

01 жовтня 2018, 14:52

28 вересня 2018 року на базі Дніпропетровського апеляційного господарського суду відбувся круглий стіл з обговорення новацій у застосуванні Господарського процесуального кодексу України з урахуванням особливостей розгляду корпоративних спорів.

Доповідачами на круглому столі виступили суддя, секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Ганна Вронська та суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Олександр Баранець.

У заході взяли участь судді Дніпропетровського апеляційного господарського суду, господарського суду Дніпропетровської області та господарського суду Кіровоградської області.

   

Із вітальним словом до учасників круглого столу звернувся голова Дніпропетровського  апеляційного господарського суду Юрій Парусніков.

 

Під час виступу суддя, секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Ганна Вронська ознайомила присутніх зі структурою, діяльністю, складом судових палат у Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду та, зокрема, з діяльністю судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів та цінних паперів.

Крім того суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду  Ганна Вронська розповіла про новели Господарського процесуального кодексу України при вирішенні корпоративних спорів і навела конкретні приклади постанов Касаційного господарського суду та правові позиції Великої Палати у корпоративних спорах.

Суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Олександр Баранець доповів присутнім про застосування Господарського процесуального кодексу України з урахуванням особливостей корпоративних спорів. Окремо Олександр Баранець наголосив на тому, що сьогодні збільшується увага до апеляційних судів, адже за новими процесуальними кодексами встановлені чіткі фільтри, відповідно до яких деякі рішення суду не підлягають касаційному оскарженню і рішення апеляційного суду будуть остаточними.

  

У ході круглого столу судді Верховного Суду Ганна Вронська та Олександр Баранець відповіла на численні запитання суддів першої та апеляційної інстанцій.

За повідомленням прес-служби суду