Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував та на рік залишив без права керування транспортними засобами чоловіка, що керував автомобілем в стані алкогольного сп'яніння

01 жовтня 2018, 10:51

Ленінський районний суд м. Миколаєва позбавив водійських прав водія, що керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

 

Згідно з постановою суду, водій Н. 29 червня 2018 року о 19:45 у с. Гур'ївка на вул. Свободи, 20, Новоодеського району, керував автомобілем Міцубісі з ознаками алкогольного сп'яніння. Від проходження  огляду на стан сп'яніння у встановленому законом порядку водій відмовився  в присутності двох свідків.  Своїми діями водій порушив вимоги п. 2.5 ПДР України.

Правопорушник в судовому засіданні факти, викладені в протоколі не визнав. Хоч і констатував факт вживання невеликої кількості алкоголю. Водій пояснив, що під час поїздки з дружиною у справах став жертвою нападів хуліганів, які зламали йому ніс. Після інциденту чоловік викликав поліцію та поки чекав,  вони з дружиною випили по 100 грамів горілки.  Чоловік зателефонував товаришеві, щоб той відвіз їх додому.  Проте останній так і не приїхав, і в цей час у його дружини почався напад, тому він вимушено сів за кермо, аби надати їй допомогу. Співробітники поліції відразу пропонували чоловікові проїхати до ОНД для медичного огляду, та він відмовився, оскільки дружині вже було геть погано.

За наслідками розгляду матеріалів суд позбавив правопорушника права керування всіма транспортними засобами строком на один рік. Також, він має сплатити до бюджету 10 200 гривень штрафу.

Зазначимо, що постанови ще не набрали законної сили.

Також нагадаємо, що повторне протягом року вчинення вказаного правопорушення тягне за собою штраф у розмірі 20 400 гривень та позбавлення водійських прав строком на три роки.

Повний текст постанови ЄДРСР http://reyestr.court.gov.ua/ справа № 489/4358/18.

За повідомленням прес-служби суду

 

За повідомленням прес-служби суду