Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Хорольському районному суді проведено "День відкритих дверей"  

19 вересня 2018, 09:04

       

        14 вересня 2018 року Хорольський районнний суд Полтавської області в межах заходу «День відкритих дверей» приймав учнів 9-тих класів Хорольської гімназії, які завітали на гостини разом із вчителем історії та правознавства Похильком Владиславом Сергійовичем.        

        Зустріла гостей секретар судового засідання - прес-секретар суду Комаренко Віта Миколаївна, яка в розмові із учнями зробила короткий екскурс в історію: розповіла про становлення Хорольського районного суду та про будівлю, в якій він розташований. Також усі учасники були ознайомлені із правилами перебування в суді та попрямували безпосередньо до приміщення суду.

         Учні побували в кабінетах, де розміщені служба судових розпорядників, канцелярія, залах судового засідання № 1 та № 2, кабінеті секретарів судового засідання, кабінеті судді.

         Прес-секретар розповіла юним гостям про організацію роботи суду, про ту ланку роботи, яка виконується кожним його підрозділом, ознайомила із порядком звернення до суду та подальшим шляхом розгляду заяви чи справи в суді, навела приклади різних категорій справ, що розглядаються, надала відповіді на запитання учнів щодо теорії та практики слухання справ. 

       Пізнавальною для  школярів стала розмова зі суддею-спікером Старокожко Володимиром Петровичем. Бесіда була побудована у формі діалогу: гості активно ставили питання, суддя змістовно та в максимально доступній формі на них відповідав. Зокрема, суддя розповів учням про відповідальність неповнолітніх, про їх права та обов»язки, роз»яснив про можливість та необхідність звернення до відповідних органів в разі виникнення нестандартних ситуацій за участі дітей або відносно них, застеріг щодо недопустимості вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень. Наприкінці зустрічі Володимир Петрович наголосив на необхідності знання школярами законодавства та застосування цих знань на практиці, оскільки незнання закону не звільняє від відповідальності.

За повідомленням прес-служби суду