Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виправдано особу, яку було обвинувачено у викраденні гідравлічного візку  

18 вересня 2018, 18:07

17 вересня 2018 року Вознесенським міськрайонний судом було ухвалено виправдувальний вирок відносно громадянина М.

Суддя, головуючий у справі, - Дробинський О.Е.

Так, згідно із пред’явленим обвинуваченням М. пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.185 КК України (таємне викрадення чужого майна – крадіжка, вчинена повторно).

Зокрема, в обвинувальному акті було зазначеного, що 03 березня 2017 року біля 02 годин 30 хвилин обвинувачений М. з метою незаконного заволодіння чужим майном, керуючись корисливим мотивом, прибув до магазину ТОВ «АТБ-Маркет» та впевнившись що за його діями ніхто не спостерігає шляхом вільного доступу з прилеглої до магазину території таємно викрав візок гідравлічний підлоговий вартістю 3954 гривні 35 копійок, після чого залишив прилеглу до магазину територію. Викраденим майном обвинувачений М. розпорядився на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «АТБ – Маркет» матеріальний збиток на загальну суму 3954 гривні 35 копійок.

Оцінивши досліджені в судовому засіданні докази, а саме покази обвинуваченого М., свідків Г. та Л., надані документи та відеозаписи з камери спостереження – суд встановив, що в діях М. відсутній склад правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 КК України.

Так, М. пред’явлене йому обвинувачення не визнав та пояснив що опівночі в ніч на 03 березня 2017 року він та свідок Л. пішли до нічного кафе, розташованого в центральній частині міста Вознесенська, де продовжили вживати спиртні напої. Було близько двох годин ночі, він сильно сп’янів, хотів спати, і не міг вже самостійно повернутися до місця проживання, навіть за допомогою Л., який намагався його утримувати, щоб він не падав. Коли вони пройшли незначну відстань від нічного кафе, Л. залишив його на автобусній зупинці, а сам десь зник, наказавши йому залишатися на цьому місці. Через деякий незначний час Л. повернувся, штовхаючи перед собою вантажний гідравлічний візок. За допомогою Л. він розмістився на даному гідравлічному візку і Л. повіз його по вулиці по проїжджій частині та доставив його до місця помешкання. Вантажний гідравлічний візок Л. залишив у дворі будинку. Наступного дня його розбудила співмешканка Г., яка повідомила, що приїхали працівники поліції і у дворі будинку виявили та вилучили гідравлічний вантажний візок, на якому його вночі привіз Л.

Аналогічні покази дали свідки Л. та Г.

Окрім того, було досліджено відеозапис з відеокамери зовнішнього спостереження, яка встановлена на вулиці біля крамниці ТОВ «АТБ-Маркет». Відповідно до інформації з відеозапису вбачається, що свідок за кримінальним провадженням Л. береться за ручку вантажного гідравлічного візка та забирає даний візок, який був залишений без нагляду біля крамниці ТОВ «АТБ-Маркет» на території розвантажувального комплексу супермаркету.

Вирок не набрав законної сили та сторонам роз’яснено право на його оскарження.

Суддя-спікер Зубар Н.Б.