Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Етична дискусія студентів-правників із служителями Феміди. Навчальний рік в апеляційному суді відкрито.

18 вересня 2018, 18:40

Після літніх канікул до апеляційного суду знову завітали молоді та допитливі – студенти відділення права Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту. Навчальну аудиторію вони змінили на залу судових засідань аби подискутувати із служителями Феміди про етичні стандарти та обмеження у їх професії. Студенти заздалегідь отримали “домашнє завдання”: вони мали підготувати відповіді на етичні задачки, опираючись на положення Кодексу суддівської етики та Бангалорських принципів поведінки суддів.

Найперше Юлія Салдан, референт прес-служби суду, провела молодим людям екскурсію залами засідань та розповіла про компетенцію суду й атрибути судової влади. Щоб візуалізувати все почуте студентам показали презентаційні відеоролики про роботу установи і робочий день судді.

Про повноваження  працівників апарату розповідали судовий розпорядник Віта Сівіцька та помічник судді Анна Сацюк.

З моральними та етичними стандартами поведінки вершителів правосуддя студентів ознайомила суддя Інна П’єнта. Показово, що майже усі задачки студенти вирішили правильно. Вони добре зрозуміли, які обмеження накладає високий статус суддівської посади і які саме дії можуть підірвати авторитет правосуддя.

Невимушена атмосфера заходу, активність юнаків та дівчат, зацікавлені очі і, як результат, визначилось щонайменше троє майбутніх служителів Феміди.

Традиційне побажання для молоді висловила Інна П’єнта: “Про все складайте свою власну думку, самостійно аналізуйте все почуте і побачене”.

 

За повідомленням прес-служби суду