Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Трускавецькому міському суді Львівської області проведено «День відкритих дверей»

18 вересня 2018, 18:34

       У Трускавецькому міському суді Львівської області 17 вересня 2018 року проведено комунікативний захід «День відкритих дверей».

       Учасниками заходу стали учні  загальноосвітніх шкіл міста Трускавця та діти, які проходять реабілітацію, лікування та відпочивають у Дитячому спеціалізованому санаторії «Джерело» в місті Трускавець.   Юні відвідувачі  завітали до нас є з різних куточків нашої Батьківщини - Львівської, Київської, Тернопільської, Черкаської, Донецької, Сумської, Чернігівської, Івано-Франківської, Хмельницької, Рівненської, Одеської та Полтавської областей.

      Даний захід проводився з метою формування правової свідомості у  молоді, популяризації роботи суду, підвищення рівня суспільної довіри до суду, покращення обізнаності щодо діяльності судової системи, ознайомлення учасників з роботою суду з середини. 

      Гостей зустріла суддя-спікер Тетяна Василюк, яка розповіла юним слухачам про порядок роботи Трускавецького міського суду Львівської області, його діяльність, основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, а також про притаманні судовій системі атрибути - символи судової влади. Також цікавість у відвідувачів викликали теми: «Права дитини», «Особливості відповідальності неповнолітніх за вчинення адміністративних правопорушень та злочинів», «Право на шлюб та шлюбний вік».

      В ході проведення заходу діти  ставили та відповідали на правові питання, найактивніші отримали на пам'ять примірники Конституції України, а всім учасникам «Дня відкритих дверей» було вручено буклети з правами дітей.        

       Діти також побачили мантію і нагрудний знак судді та зробити фото.

       Після цього діти були запрошені на екскурсію будівлею суду де керівник апарату суду Віталій Корчинський ознайомив відвідувачів з роботою працівників апарату суду.

       Проведення таких комунікативних заходів є корисним, оскільки сприяє визначенню молодих людей у виборі бажаної сфери професійної діяльності. Також такі заходи допомагають формувати пра­вову культуру у державі, сприяють популяризації інституту судової влади серед молодих людей, розвивають морально-етичні якості дітей, формують позитивний образ права як державного інституту. Основною метою таких заходів є виховання достойного покоління в правовій державі, формування та розвиток прагнень молоді до активної участі у сприйнятті та зміцненні в Україні цінностей правової та демократичної держави шляхом самовдосконалення та відно­влення  довіри до судової влади.

 

 

За повідомленням прес-служби суду