Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В місті Харкові місцеве регіональне відділення НШСУ проводить підготовку секретарів судового засідання окружних та апеляційних судів

18 вересня 2018, 17:46

17 – 21 вересня  2018 року в  місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання окружних та апеляційних судів.

Вітальними словами підготовку відкрила директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка ознайомила слухачів з регламентом заходу.

Під час занять доцент Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров, у ході інтерактивної лекції, розповість слухачам про сучасні тенденції українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері. Ознайомить з вимогами укладання документів та особливостями їх мовного оформлення, а також, з прикладами типових порушень лексичних, граматичних і стилістичних норм у професійному мовленні та письмі.

Головний  редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін  упродовж тижня буде спілкуватися зі слухачами з питань застосування в роботі норм законодавства про державну службу, проведе інтерактивні заняття з вивчення основних положень Закону України “Про державну службу”, проаналізує вимоги Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.

Суддя Дзержинського районного суду міста Харкова Тетяна Штих проведе інтерактивне заняття з методики роботи секретаря судового засідання з матеріалами судових справ. Під час занять слухачі опанують навички спілкування з правоохоронними органами, свідками та складними учасниками процесу. 

Програма занять також передбачає відвідування Орджонікідзевського районного суду  м. Харкова  з метою ознайомлення слухачів з роботою  його структурних підрозділів. Працівники Орджонікідзевського районного суду  м. Харкова продемонструють практичне  застосування сучасних засобів електронного зв’язку в судовому процесі та передадуть власний досвід і напрацювання своїм колегам.

Головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області Наталія Малишкінаознайомить секретарів судового засідання  із загальними правилами ведення судового діловодства, організацією роботи суду з питань виконання Закону України “Про звернення громадян”.

Представник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Наталя Колотілова обговорить із учасниками підготовки питання застосування договорів про правову допомогу з іншими державами, міжнародних актів, визнання та виконання рішень іноземних судів в Україні.

Уляна Франківська,  представник Харківської міської громадської організації інвалідів “Креавіта” ознайомить слухачів з етикою спілкування працівників суду з маломобільними групами населення.

За повідомленням прес-служби НШСУ