Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

14 років позбавлення волі отримав неповнолітній за зґвалтування та вбивство власної матері

18 вересня 2018, 16:39

     11 вересня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Київської області розглянула апеляційну скаргу захисника обвинуваченого, в якій він просив скасувати вирок суду першої інстанції та виправдати обвинуваченого за ч.3 ст. 153 та п.10 ч.2 ст. 115 КК України. Обґрунтовуючи своїх вимоги, зазначав, що ряд доказів, які покладені в основу вироку суду першої інстанції є недопустимими, так як здобуті з порушенням норм КПК, що призвело до недоведеності у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 153 КК України і як наслідок відсутність п. 10 ч.2 ст. 115 КК України, а в діях обвинуваченого вбачаються ознаки лише ч.1 ст. 115 КК України. Зважаючи на викладене, вважає, що суд першої інстанції не мав права призначати покарання за ч.3 ст. 153 КК України у вигляді 11 років, оскільки обвинувачений на момент скоєння злочину був неповнолітнім.

     За результатами апеляційного розгляду колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Київської області постановлено ухвалу, якою визначено покарання обвинуваченому у вигляді 14 років позбавлення волі.

             Довідково :

 

     Установлено, що у серпні 2015 року 16-річний хлопець, перебуваючи у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, за місцем свого проживання в місті Бориспіль Київської області зґвалтував та задушив власну матір. В результаті удушення потерпіла померла.

     Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 3 ст. 153 (задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства, що спричинило особливо тяжкі наслідки) та п. 10 ч. 2 ст. 115 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині поєднане із насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом) КК України.

 

За повідомленням прес-служби суду