Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через 13 років після ухвалення рішення про визнання чоловіка безвісно відсутнім, він звернувся до суду із заявою про скасування рішення  

17 вересня 2018, 14:30

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва закінчено розгляд цивільної справи та ухвалено рішення  про скасування рішення суду про визнання особи безвісно відсутньою.

Так, відповідно до рішення суду,  у квітні 2018 року заявник В. звернувся до суду із заявою, якою просив скасувати рішення Ленінського районного суду м. Миколаєва від 13.06.2005 рок у цивільній справі про визнання його безвісно відсутнім, оскільки зазначена обставина заважає заявнику реалізувати свої права.

В 2003 році заявник поїхав до м. Києва та постійно там проживав до 2014 року, після чого повернувся до м. Миколаєва, де постійно проживає. При цьому, в травні 2005 року дружина заявника звернулась до суду та згідно Рішення Ленінського районного суду м. Миколаєва від 13.06.2005 року його було визнано безвісно відсутнім.

 Заявник у судовому засіданні заявлені вимоги підтримав.

 Зацікавлена особа в судове засідання не з’явилася, про розгляд справи повідомлялася належним чином.

 

Врахувавши докази надані заявником та приймаючи до уваги те, що місце перебування заявника відоме, на теперішній час він проживає в м. Миколаєві, отримав новий паспорт 27.01.2015, отже наявні підстави для скасування рішення суду про визнання його безвісно відсутнім, суд вважав, що заява підлягає задоволенню.

Встановлення даного факту має для заявника юридичне значення, оскільки дає можливість реалізувати свої права та обов’язки у відповідності до чинного законодавства. 

 

З інформацією щодо тексту судового рішення можноь ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/2237/18).

 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду