Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З метою покращення судової комунікації в Івано-Франківську проводяться тренінги для прес- служб судів області

13 вересня 2018, 15:07

У місті Івано-Франківську за підтримки  Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи розпочалися комунікаційні тренінги для прес-секретарів та суддів-спікерів судів Івано-Франківської області.

 

13 вересня 2018 року заплановано тренінг для прес-секретарів  на тему  «Прес-служба з «нуля», комунікаційна стратегія, використання «доступної» мови», 14 вересня 2018 року – для суддів-спікерів на тему «Основи практики спілкування зі ЗМІ. Кризові ситуації».

 

Відкриваючи захід  до прес-секретарів із вітальним словом звернувся Дмитро Шинкарук, координатор з питань комунікацій Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи.

 

Експертка зі стратегічних комунікацій та PR  Арина Сатовська ознайомила прес-секретарів із порядком організації роботи прес-служби, зі складовими  стратегічних комунікацій, з міжнародними стандартами використання «простої мови»  у державних комунікаціях. Арина Сатовська звернула увагу прес-секретарів на важливість здійснення планування та аналізу своєї роботи.

Новинкою для слухачів стала тема гендерних аспектів комунікацій. Людмила Чернявська, наводячи приклади  «із життя», визначила основні виклики на шляху врахування гендерного підходу в комунікації судів та окреслила практичні  кроки, які рекомендовано запроваджувати прес-службам для інтегрування питань гендерної рівності у судову комунікацію.

Учасники тренінгу мають можливість під час дискусії обговорити власний досвід, проаналізувати сильні та слабкі сторони застосованих комунікаційних стратегій. Під час практичних вправ прес-секретарі навчались критично аналізувати текст.

         Під час тренінгу для суддів-спікерів 14 вересня 2018 року Арина Сатовська детально ознайомить учасників як із  основними  правилами спілкування з різними типами ЗМІ так і з форматами медіа-заходів. Також судді-спікери матимуть можливість набути практичних умінь надавати коментарі на камеру.

Людмила Чернявська ознайомить суддів із гендерними аспектами комунікацій. Шляхом використання інтерактивних вправ будуть розглянуті законодавчі та інституційні механізми забезпечення рівних прав  та можливостей жінок  і чоловіків, переваги дотримання принципів  гендерної рівності та основні виклики на шляху інтегрування гендерного підходу у  зовнішню і внутрішню комунікацію судів.

 

 Участь у  заходах беруть  Дмитро Шинкарук, координатор з питань комунікацій Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи,  Арина Сатовська, директорка агенції Republic, експертка зі стратегічних комунікацій та PR, Людмила Чернявська, координаторка з питань гендерної рівності та судового адміністрування Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, Наталія Мокарєва, член робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя,  прес-секретарі та судді-спікери судів Івано-Франківської області.

 

Довідково:

Івано-Франківська область - пілотний регіон Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, де апробуються комунікаційні моделі для покращення взаємодії судів між собою, зі ЗМІ, представниками юридичного співтовариства.

Так, за ініціативи Проекту  8 грудня 2017 року  створено Центр судової комунікації у місті Івано-Франківську, який об'єднує  всі суди області та є майданчиком для їх спілкування із мас-медіа та громадянським суспільством.

 

Прес-центр судової влади України