Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівники судів обговорили питання реорганізації місцевих загальних судів у Вінницькій області  

13 вересня 2018, 14:59

 

11 вересня 2018 року Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Вінницькій області на базі Господарського суду Вінницької області було проведено оперативну нараду з головами комісій з реорганізації (злиття) місцевих загальних судів та т.в.о. керівників апаратів окружних судів Вінницької області. У інформативній зустрічі взяли участь керівник апарату Крижопільського  районного  суду Вінницької області  Колодій  І.В. та голова комісії з реорганізації Крижопільського  районного  суду Вінницької області – Світлана  Гурачок.

Заступник начальника управління ДСА в Вінницькій області Олег Кислиця озвучив загальні питання реорганізації місцевих загальних судів, звернув увагу на нормативно-правову базу, що регулює відносини у даній сфері та окреслив ключові завдання, що стоять перед головами реорганізаційних комісій.

Керівники структурних підрозділів управління у своїх виступах зосередили увагу присутніх на найбільш актуальних питаннях, зокрема, на державній реєстрації рішення про реорганізацію місцевих загальних судів та реєстрації нових юридичних осіб, на кадровому, фінансовому, матеріально-технічному забезпеченні в процесі реорганізації судів.

Виступи доповідачів супроводжувались питаннями з боку присутніх та жвавими дискусіями з найбільш суперечливих моментів, що можуть виникнути в ході реорганізації бюджетних установ.

Нагадаємо, що наприкінці 2017 року Президент підписав ряд указів, якими передбачено реформування судів першої та апеляційної інстанцій.

Відповідно до указу Президента №449/2017 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів», в Україні ліквідовуються 117 районних судів та замість них утворюється 50 окружних судів. Крім того, згідно із указом №450/2017 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів» замість ліквідованих 25 міськрайонних судів утворюється 25 окружних судів. Також указом президента №451/2017 «Про реорганізацію місцевих загальних судів» утворюється ще 205 окружних судів.

Згідно з указом «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах» №452/2017, в Україні ліквідується 27 апеляційних судів та замість них утворюється 26 апеляційних судів в апеляційних округах.

 

За повідомленням прес-служби суду