Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя повідомила про тиск з боку обвинуваченого

12 вересня 2018, 17:35

До Вищої ради правосуддя надійшло звернення судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Предоляк Олени Сергіївни з проханням вжити передбачених законодавством заходів реагування на втручання в її діяльність щодо здійснення правосуддя з боку обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення  

У провадженні Автозаводського районного суду міста Кременчука перебувало кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

4 вересня 2018 року під час відкритого судового засідання у кримінальному провадженні обвинувачений заявив клопотання про виклик у судове засідання слідчого як свідка відповідно до частини другої статті 256 Кримінального кодексу України.

Під час з’ясування мотивів клопотання обвинувачений у присутності інших учасників процесу висловлював сумніви щодо кваліфікації судді та впевненість у скасуванні вироку, що буде ухвалений у зазначеній справі.

Також обвинувачений попередив, що запросить представників ЗМІ на судове засідання «для оцінки правомірності дій головуючого судді» та наступного після засідання дня звернеться із заявою до Вищої ради правосуддя щодо дій судді.

Окрім того, як інформує суддя, від обвинуваченого надійшло повідомлення такого змісту: «…якщо я не можу донести, я буду прохати своїх однодумців щоб ми об’єднувались і вмєсті колихати цю сумнівну гілку влади, ту прокуратуру, яка тільки може улибаться і всьо і більше нічого, і доносять якісь абсурдні свої обвинувачення. І ставлять під сумнів мою свободу, моє життя, Вашу кваліфікацію, моє тримання під вартою…».

 Мету таких висловлювань обвинувачений не пояснив, наприкінці засідання заявив відвід головуючому судді.

Суддя Автозаводського районного суду міста Кременчука Предоляк Олена Сергіївна вважає наведені висловлювання обвинуваченого, подання скарги до ВРП методами маніпуляції,  втручанням у її професійну діяльність та спробою вплинути на суд для ухвалення необхідного йому рішення. 

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України