Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Вінницької області відбулась оперативна нарада з питань реорганізації місцевих загальних судів

12 вересня 2018, 11:46

11 вересня 2018 року Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Вінницькій області на базі Господарського суду Вінницької області було проведено оперативну нараду з головами комісій з реорганізації (злиття) місцевих загальних судів та т.в.о. керівників апаратів окружних судів Вінницької області.

Заступник начальника управління ДСА в Вінницькій області Олег Кислиця озвучив загальні питання реорганізації місцевих загальних судів, звернув увагу на нормативно-правову базу, що регулює відносини у даній сфері та окреслив ключові завдання, що стоять перед головами реорганізаційних комісій.

Керівники структурних підрозділів управління у своїх виступах зосередили увагу присутніх на найбільш актуальних питаннях, зокрема, на державній реєстрації рішення про реорганізацію місцевих загальних судів та реєстрації нових юридичних осіб, на кадровому, фінансовому, матеріально-технічному забезпеченні в процесі реорганізації судів.

Виступи доповідачів супроводжувались питаннями з боку присутніх та жвавими дискусіями з найбільш суперечливих моментів, що можуть виникнути в ході реорганізації бюджетних установ.

На завершення наради заступник керівника апарату Господарського суду Вінницької області Крістіна Слободонюк розповіла колегам про перші кроки на шляху ліквідації Господарського суду Вінницької області та утворення нової установи – Вінницького окружного господарського суду.

Нагадаємо, що наприкінці 2017 року Президент підписав ряд указів, якими передбачено реформування судів першої та апеляційної інстанцій.

Відповідно до указу Президента №449/2017 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів», в Україні ліквідовуються 117 районних судів та замість них утворюється 50 окружних судів. Крім того, згідно із указом №450/2017 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів» замість ліквідованих 25 міськрайонних судів утворюється 25 окружних судів. Також указом президента №451/2017 «Про реорганізацію місцевих загальних судів» утворюється ще 205 окружних судів.

Згідно з указом «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах» №452/2017, в Україні ліквідується 27 апеляційних судів та замість них утворюється 26 апеляційних судів в апеляційних округах.

Указом президента №453/2017 «Про ліквідацію місцевих господарських судів та утворення окружних господарських судів» передбачено ліквідацію 27 господарських судів та створення замість них 27 окружних господарських судів. Окрім того, указом глави держави №454/2017 «Про ліквідацію апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах» ліквідуються 8 апеляційних господарських судів та утворює замість них 7 апеляційних господарських судів в апеляційних округах.

 

За повідомленням прес-служби суду