Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особу засуджено до 14 років 6 місяців позбавлення волі за жорстоке вбивство  

12 вересня 2018, 09:03

Херсонським міським судом Херсонської області винесено вирок, яким раніше судимого чоловіка визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.13 ч.2 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство).

Як встановив суд, особа 23.04.2017, знаходячись разом зі своєю знайомою у парку «Херсонська фортеця», біля кіноконцертного залу «Ювілейний», перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння переслідуючи умисел, направлений на протиправне позбавлення життя особи усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, на ґрунті раптово виниклого конфлікту з жінкою вичинив умисне вбивство, нанісши останній рукою декілька ударів в область обличчя, а потім за допомогою кухонного ножа, який він взяв у її сумочці, наніс не менше 37 ударів в область грудної клітини та шиї потерпілої, в результаті чого спричинив останній, тілесні ушкодження. Смерть потерпілої настала на місці.

Обвинувачений свою вину в пред'явленому йому обвинуваченні визнав повністю.

Враховуючи всі обставини, суд визнав дану особу винуватим в пред'явленому обвинуваченні по п.13 ч.2 ст. 115 КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років 6 місяців в кримінально-виконавчій установі закритого типу.

 

За повідомленням прес-служби суду