Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники СММ ОБСЄ відвідали Апеляційний суд Волинської області

11 вересня 2018, 18:47

Вплив конфлікту на Сході України на судову систему – такою була тематика зустрічі  зі спостерігачем Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ  в Україні Майклом П.Салліван (на фото - в центрі), що відбулась сьогодні, 11 вересня 2018 р.,  в Апеляційному суді Волинської області.

Про стан кадрового забезпечення суду, виконання вимог закону щодо незалежності судді, забезпечення безпеки та підтримання громадського порядку  на ці та інші актуальні питання надали відповідь секретар судової палати з розгляду кримінальних справ   Апеляційного суду Волинської області Олег Клок та керівник апарату суду Оксана Підгайна.

Одним з підсумків обговорення особливостей розгляду судових справ, учасниками яких є люди, які брали участь в бойових діях на Сході України, став висновок про необхідність створення реабілітаційних центрів, які б сприяли їх психологічній та професійній реабілітації, соціалізації у мирних умовах життя. 
На завершення гості ознайомились з експозицією музею Історії становлення судової влади на Волині.

Довідково: 
спеціальна моніторингова місія ОБСЄ - це понад 700 цивільних спостерігачів з 40 країн, які на основі власних спостережень та встановлених фактів звітують про ситуацію з безпекою в Україні, допомагають налагодити діалог і сприяють припиненню вогню на Сході нашої держави. «Факти мають значення» - одне з місій цієї організації.

За повідомленням прес-служби суду