Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя повідомляє, що представники профспілкових організацій тиснуть на суд аби добитися рішення на свою користь

11 вересня 2018, 17:47

Суддя Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області Томілін Олексій Миколайович звернувся до Вищої ради правосуддя із повідомленням про втручання в його діяльність як судді при здійсненні правосуддя

Томілін О.М. інформує, що у його провадженні перебуває цивільна справа за позовом до комунального закладу «Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь)», треті особи – Маріупольська первинна профспілкова організація № 141-2 всеукраїнської профспілки «Народна солідарність», всеукраїнська профспілка «Народна солідарність», про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Рішенням від 29 серпня 2018 року в задоволенні позовних вимог було відмовлено.

Суддя зазначає, що 5 вересня 2018 року він дізнався, що в центрі міста Маріуполя на зупинках громадського транспорту, стовпах розвішані листівки з його зображенням та підписом «Жовтневий суд міста Маріуполя Томілін суддя корупціонер».

Крім того, як зазначає суддя, 6 вересня 2018 року з 10:00 до 12:00 біля приміщення Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області зібралося близько двадцяти осіб, двоє з яких є представниками Маріупольської первинної профспілкової організації № 141-2 всеукраїнської профспілки «Народна солідарність».

Особи образливо та нецензурно висловлювалися у гучномовець, звинувачували Томіліна О.М. та інших суддів Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області в «корупції та сепаратизмі», погрожували йому та іншим суддям, які в майбутньому будуть ухвалювати аналогічні рішення, фізичною розправою за прийняте рішення.

Суддя зазначає, що вказані особи не використали своє законне право на оскарження рішення суду в апеляційному порядку та вдалися до тиску на суд та погрози.

Отже, вказані дії, на думку Томіліна О.М., свідчать про втручання у його професійну діяльність та є тиском на нього та інших суддів Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області, в провадженні яких перебувають справи за участі вказаних осіб з метою прийняття рішення на їх користь, та містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України (втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися винесення неправосудного рішення) і частиною першою статті 377 Кримінального кодексу України (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо судді, народного засідателя чи присяжного, а також щодо їх близьких родичів у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя).

 

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України