Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Приморського районного суду міста Одеси Бойчук А.Ю. поскаржився до ВРП на дії в.о. ректора Одеського національного медичного університету

05 вересня 2018, 11:31

Не погоджуючись із судовим рішенням, в.о. ректора Одеського національного медичного університету повідомив, що подасть заяву до правоохоронних органів щодо вчинення суддею кримінального правопорушення 

Суддя Приморського районного суду міста Одеси  Бойчук Андрій Юрійович зазначив, що в його провадженні перебуває цивільна справа за позовом до Одеського національного медичного університету про визнання протиправним та скасування наказу, розгляд якої на момент звернення судді триває.

Бойчук А.Ю. повідомляє, що в.о. ректора Одеського національного медичного університету вважає неправомірною ухвалу судді про забезпечення позову у вказаній цивільній справі та має намір подати заяву до правоохоронних органів щодо вчинення суддею Бойчуком А.Ю. кримінального правопорушення.

Суддя наголошує, що надання оцінки процесуальним діям судді до винесення ним остаточного рішення у справі є втручанням у здійснення правосуддя, що, на його думку, суперечить Конституції України.

Тому Бойчук А.Ю. вважає, що сукупність вказаних обставин свідчить про протиправне втручання в.о. ректора Одеського національного медичного університету в його професійну діяльність.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України