Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату Апеляційного суду Херсонської області взяв участь у тренінгу «Право на звернення: проблеми застосування Закону України «Про звернення громадян»  

03 вересня 2018, 12:08

Ефективне втілення в життя демократичних цінностей в правовій державі та в громадянському суспільстві неможливе без дієвих механізмів практичної реалізації громадянами України наданого їм Основним Законом України права вносити в органи державної влади пропозиції про поліпшення їх діяльності, усунення недоліків у роботі, оскарження дій посадових осіб, державних і громадських органів.

Тож питання правильного застосування Закону України «Про звернення громадян» залишається актуальним для подальшого підвищення рівня ефективності забезпечення реалізації громадянами права участі в управлінні державними і громадськими справами, можливостей для впливу на поліпшення роботи органів державної влади і місцевого самоврядування, для відстоювання своїх прав і законних інтересів та відновлення їх у разі порушення.

Саме таким питанням було присвячено роботу тренінгу «Право на звернення: проблеми застосування Закону України «Про звернення громадян», що відбувся в м.Херсоні 30.08.2018 року.

Захід було проведено Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за підтримки Програми розвитку ООН в Україні. Участь у тренінгу взяли представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних та судових органів Херсонської області, серед яких був і керівник апарату Апеляційного суду Херсонської області Дмитро Костенніков.

Під час зустрічі учасники визначили та обговорили проблеми, пов’язані із застосуванням Закону України «Про звернення громадян», актуалізували знання й уміння у цій сфері, отримали компетентні відповіді на дискусійні питання, обмінялися думками та досвідом застосування відповідного законодавства.

 

За повідомленням прес-служби суду