Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 100 годин громадських робіт обійшлось юнакові викрадення мопеда

03 вересня 2018, 11:46

30 серпня 2018 року Бердичівський міськрайонний суд визнав винним  місцевого жителя у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом з будь-якою метою).

В судовому засіданні було встановлено, що на початку лютого 2018 року, перебуваючи у загальнодоступному місці біля будинку № 4 по вул. Руській в м. Бердичеві, скориставшись відсутністю сторонніх осіб та власника, місцевий житель шляхом вільного доступу незаконно заволодів залишеним без нагляду мопедом марки "YAMAHA JOG", яким в подальшому розпорядився на власний розсуд.

В ході судового розгляду обвинувачений свою вину визнав повністю та пояснив, що того дня він вийшов з дому, щоб зустрітися з друзями та виявив біля «Фотостудії» мопед "YAMAHA", який валявся перекинутим та мав пошкодження у виді тріщин на обшивці. Він цей мопед підняв і завів за кут у двір будинку та залишив на вулиці під балконом. Згодом, зі слів обвинуваченого, залишений мопед зник, а через декілька днів він знайшов його розібраним у підвалі будинку та повідомив про це поліцію.

Отже, оцінивши всі докази, врахувавши обставини скоєння злочину, особу обвинуваченого, суд визнав його вину повністю доведеною і призначив покарання у виді ста годин громадських робіт. Також з обвинуваченого стягнуто 790 гривень процесуальних витрат. Викрадений мопед повернуто власнику.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо він не скасований, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

З повним текстом рішення можна буде ознайомитися найближчим часом на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

За повідомленням прес-служби суду