Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено запобіжний захід жінці, що обвинувачується в шахрайстві в особливо великих розмірах

31 серпня 2018, 13:33

Учора Хмельницьким міськрайонним судом продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою жінці, що обвинувачується  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 2, 3, 4 статті 190 КК України (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах). 

Вирішуючи клопотання прокурора про продовження найсуворішого із запобіжних заходів, суд вказав, що під час досудового слідства обвинувачена намагалась ухилитись від слідства, здійснила дії по залишенню постійного місця проживання, а також після того, які її почали шукати особи від яких остання отримала грошові кошти, виїхала за межі Хмельницької області та вчиняла інші дії, які стали підставою для її пошуку.

Крім того, жінка обвинувачується у вчиненні ряду умисних злочинів, за які передбачено покарання в тому числі і у виді позбавлення волі на строк до 12 років (частина 4 статті 190 КК України).

Під час судового розгляду допитана лише половина потерпілих, не допитані свідки та не досліджені письмові докази, обвинувачена виявила бажання давати покази останньою, дані обставин говорять проте, що судом не досліджені усі обставини та епізоди звинувачення.

Тож суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 29 жовтня 2018 року.

Наступне судове засідання відбудеться 26 вересня 2018 року о 10-30.

Нагадаємо, жінка обвинувачується в тому, що протягом 2015-2016 років, користуючись довірливими  відносинами з потерпілими, які працюють на речовому ринку міста, шляхом зловживання довірою, під приводом позички грошових коштів на провадження господарської та підприємницької діяльності, маючи на меті ще в момент заволодіння майном привласнити його, не виконуючи зобов'язання, умисно, з корисливих мотивів заволоділа грошовими коштами в особливо великих розмірах.

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду