Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Основну хвилю документів на конкурси до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду ВККСУ очікує всередині вересня

31 серпня 2018, 10:13

Приймання документів на конкурси на посади суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду від правників триває три тижні. За цей період до Комісії надійшло 26 та 12 заяв відповідно. Зокрема, найбільше документів від кандидатів надійшло до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду – 11 заяв, Касаційного господарського суду – 6, Касаційного цивільного суду – 6 та Касаційного кримінального суду – 3 заяви.

 «Зібрати документи на конкурс дуже непросто. Адже кількість велика, а процес підготовки вимагає часу. Тому зараз ми не спостерігаємо їх шаленої кількості і це нормально», – пояснив Голова ВККСУ Сергій Козьяков. 

Зокрема, суддям потрібно систематизувати та надати до Комісії практично всі свої рішення, адвокатам – переглянути всі справи, в яких вони представляли інтереси в судах, із засвідченням цього факту. Також часу потребує отримання окремих довідок, як-от медична чи про несудимість.

«Наразі я не бачу причин для хвилювання, адже більше півтори тисячі заяв про наміри взяти участь у конкурсах, які ми вже отримали, свідчать про цікавість правників скористатись унікальним кар’єрним шансом стати суддями нових судів», –зазначив Голова ВККСУ.

Він додав, що формування пакета документів є першим випробуванням кандидатів на уважність, зосередженість та організованість. «Поспіх на етапі подання документів є невиправданим, адже від цього залежить допуск до головних процедур конкурсів. Основну хвилю надходження документів ми очікуємо в останні дні їх приймання, тобто з 12 по 14 вересня. А з урахуванням того, що документи приймаються поштою, точну кількість учасників будемо знати через два тижні після кінцевої дати їх відправлення, тобто наприкінці вересня. Така сама ситуація була під час першого конкурсу до Верховного Суду», – наголосив Сергій Козьяков.

Нагадаємо, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України 02 серпня 2018 року оголосила конкурси на 78 посад суддів Верховного Суду та 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду. Попередньо про наміри взяти участь у конкурсах до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду повідомили 1624 кандидати від правників, з них 842 – до Верховного Суду, 610 – до Вищого антикорупційного суду, 172 – до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Подання документів триває з 08 серпня по 14 вересня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби ВККСУ