Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Європейська служба зовнішніх справ (EEAS) координуватиме процес добору кандидатів до складу Громадської ради міжнародних експертів від інституцій та держав-членів ЄС

30 серпня 2018, 20:24

Вища кваліфікаційна комісія суддів України продовжує здійснювати організаційні заходи щодо створення Громадської ради міжнародних експертів у межах процедури конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

За сприяння Представника України при ЄС та Європейському Співтоваристві з атомної енергії Миколи Точицького Комісія отримала вербальну ноту від Постійного Представництва Австрії при Європейському Союзі, якою Австрійське головування в Раді ЄС висловлює готовність допомагати Україні під час створення Вищого антикорупційного суду, зокрема, сприяти залученню Європейського Союзу до формування Громадської ради міжнародних експертів.

У ноті зазначається, що Європейська служба зовнішніх справ (EEAS) координуватиме процес добору кандидатів до складу Громадської ради міжнародних експертів від інституцій та держав-членів ЄС.

Наразі Представництво України при ЄС чекає на офіційну відповідь від Європейської служби зовнішніх справ (EEAS).

Як зазначалося раніше, відповідно до закону України «Про Вищий антикорупційний суд» Громадська рада міжнародних експертів виконує свої повноваження у складі шести членів, які призначаються Вищою кваліфікаційною комісією суддів України  виключно на підставі пропозицій міжнародних організацій, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції згідно з міжнародними договорами України.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України сподівається, що міжнародні організації, які отримали запрошення щодо пропозицій стосовно кандидатів у члени ГРМЕ, рекомендують до її складу найкомпетентніших та найдосвідченіших професіоналів.

Нагадаємо, що кінцевою датою подання до Комісії пропозицій від міжнародних організацій стосовно кандидатів до складу ГРМЕ визначено 14 вересня 2018 року.

За повідомленням ВККСУ