Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф за нетверезе керування сплатить водій мопеда

30 серпня 2018, 19:46

            30 серпня 2018 року  Біляївський районний суд Одеської області  визнав виним громадянина В. у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 ч. 1 КУпАП за наступне: 30 травня 2018 року о 06.20 годині в с. Дачне Одеської області Біляївського району по вулиці Преображенській, водій В. керував мопедом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від продуття приладу Драгер та проходження медичного огляду на стан сп'яніння відмовився в присутності двох свідків.

            За результатами розгляду постанови, суд притягнув правопорушника громадянина В. до адміністративної відповідальності: зобов’язав сплатити штраф у розмірі 10 200 гривень без позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та  зобов’язав сплатити судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Довідково: Відповідно до п. 2.5 Правил дорожнього руху водій повинен на вимогу поліцейського пройти в установленому порядку медичний огляд з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

 За повідомленням прес-служби суду