Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Матір двох неповнолітніх дітей засуджено за квартирні крадіжки

30 серпня 2018, 19:44

            4 роки і 3 місяці проведе 33-річна мешканка Рівненського району Юлія С. у виправній колонії. Жінку суд втретє притягнув до кримінальної відповідальності. Двічі судова інстанція звільняла її від відбування покарання з випробування. Оскільки жінка на шлях виправлення не стала, найближчі кілька років їй доведеться провести у в’язниці.

            Предметом розгляду в Апеляційному суді Рівненської області стала апеляційна скарга обвинуваченої Юлії С. Жінка оскаржила вирок Рівненського районного суду від 20 квітня 2018 року, вважаючи його незаконним і необґрунтованим. Цим вироком обвинувачену визнано винною одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та ч. 1 ст. 162 (порушення недоторканості житла). Приєднавши до призначеного покарання невідбуту частину покарання за попереднім вироком місцевого суду від 16 грудня 2014 року, суд призначив обвинуваченій 4 роки 3 місці колонії. 

            У ході судового розгляду з’ясувалося, що 25 червня 2015 року о 9-й годині Юлія С., керуючись корисливим мотивом та маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, крізь вікно пробралася до оселі найближчої сусідки й викрала 1 200 гривень. Трохи менше ніж через рік, 25 травня, після 15-ї години Юлія С., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, через вікно проникла до будинку ще однієї односельчанки, де залишилась відпочити. Увечері її виявила господиня та повідомила у поліцію.

            Апеляційний суд Рівненської області в складі колегії суддів палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши думку обвинуваченої, яка просила суд змінити вирок та призначити їй менш суворе покарання, не пов’язане з позбавленням волі, її захисника, доводи прокурора, що заперечив щодо вимог апеляційної скарги та просив залишити вирок суду в силі як законний і обґрунтований, перевіривши матеріали судової справи, а також обговоривши доводи апеляційної скарги, вирок місцевого суду залишив без змін, апеляційну скаргу обвинуваченої — без задоволення.

За повідомленням прес-служби суду