Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постійно діюча робоча група РСУ з питань розвитку суддівського самоврядування в Тернополі обговорила план дій

30 серпня 2018, 18:56

В апеляційному суді Тернопільської області відбулась установча зустріч постійно діючої робочої групи Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування в Тернопільській області. 

Відкрив засідання керівник робочої групи – голова комітету Ради суддів України з питань забезпечення незалежності суддів, суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Андрій Жук, який окреслив першочергові завдання якими буде опікуватись робоча група. Зокрема увага буде зосереджена на підвищенні авторитету судової влади, налагоджені комунікації між суддівськими колективами та Радою суддів України, суддівським середовищем та представниками адвокатури, прокуратури, а також громадянським суспільством. Окремим напрямком роботи є сприяння Раді суддів України у виявленні позитивного досвіду та проблемних питань в діяльності органів судової влади Тернопільської області.

Також робочою групою було обрано відповідальних за окремі напрямки роботи. Так, за напрямок "Забезпечення незалежності судів і суддів" відповідатиме суддя апеляційного суду Тернопільської області Олександр Костів, за напрямок "Внутрішня і зовнішня комунікація" відповідатиме суддя-спікер господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко, а відповідальним за напрямок "Організація роботи судів регіону" обрано суддю апеляційного суду Тернопільської області у відставці Романа Кузьму.

Під час засідання члени робочої групи визначили першочергові завдання та визначились з подальшим планом роботи.

Нагадаємо, постійно діючі робочі групи Ради суддів України в областях було створено рішенням Ради суддів України №14 від 18 травня 2018 року з метою розвитку та підтримки суддівського самоврядування на місцевому рівні в усіх регіонах України. 

 За повідомленням прес-служби РСУ