Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ДТП - 4 роки  позбавлення волі  з позбавленням  права керуванням авто  

30 серпня 2018, 15:47

        29 серпня 2018 року суддею Біляївського районного суду Одеської області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина Л.  у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік. Суд звільнив громадянина Л. від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на один рік.

          При призначенні покарання суд врахував щире каяття обвинуваченого Л. та те що, він  допомагає  та піклується про  родину загиблого. Суд також врахував думку потерпілої (чоловік якої загинув), про те що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не мала та просила призначити міру покарання, не пов’язану з позбавленням волі, так як  громадянин Л.  допомагає її родині.

     Нагадаємо, що 22 грудня 2017 року о 22:00 у м. Біляївка Одеської області сталося ДТП. Автомобіль марки  «Volkswagen Caddy», у якому сидів на передньому правому сидінні пасажир І. з’їхав за правий край дороги, допустивши удар правим переднім колесом об гострокутний край бетонної плити водопровідного люка.

    У результаті зіткнення та перекидання автомобілю пасажир І. отримав тілесні ушкодження та в реанімаційному відділенні Біляївської ЦРЛ м. Біляївка  від отриманих ушкоджень помер.

 За повідомленням прес-служби суду