Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою голову сільської ради, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди

29 серпня 2018, 19:07

До апеляційного суду Одеської області надійшла апеляційна скарга захисника на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси, якою до громадянина Ш., підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбаченого ст. 368 ч.3 КК України (держання службовою особою неправомірної  вигоди), ст. 205-1 ч.2 КК України (підроблення документів,  які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців), ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації), був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб з визначенням розміру застави, як альтернативного запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України, у сумі 257 000 грн. Також захисником підозрюваної особи була оскаржена до апеляційного суду ухвала слідчого судді про відсторонення Ш. від посади строком на два місяця. 

Відповідно до змісту підозри, громадянин Ш., який працював на посаді голови сільської ради одного з районів Одеської області від службової особи ТОВ «Партнер-Діловод» одержав неправомірну вигоду за забезпечення оперативної реєстрації та винесення на розгляд сесії сільської ради заяви цієї особи про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою для відведення земельної ділянки в оренду з метою розміщення на березі Дністровського лиману бази відпочинку і надання послуг з любительського рибальства. Також громадяни Ш. підозрюється в умисному, з використанням свого службового становища, внесенні завідомо неправдивих відомостей у рішення сільської ради про створення комунального підприємства та статут цього підприємства і поданні вказаних документів для державної реєстрації. Крім того, за версією слідства громадянин Ш., працюючи сільським головою, умисно не подав декларацію  про доходи за 2017 рік до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.        

В ході апеляційного перегляду, що за клопотанням прокурора був проведений в закритому режимі, апеляційний суд прийшов до висновку про застосування до підозрюваного Ш. запобіжного заходу у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави, як альтернативного запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України, у сумі 257 000 грн.

Щодо вирішення питання про скасування ухвали слідчого судді місцевого суду про відсторонення Ш. від посади сільського голови строком на два місяця, а саме до 19 жовтня 2018 року, апеляційним судом було прийнято рішення про необхідність такого відсторонення, але в межах проведення досудового слідства. 

            За повідомленням прес-служби суду