Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На базі Сокальського районного суду Львівської області створено "Суддівську школу"

23 серпня 2018, 12:42
У період становлення та розвитку України як правової держави, формування громадянського суспільства, у зв’язку з проведенням радикальних судових реформ актуалізується потреба у підвищенні рівня правової освіти серед молоді. За цих умов значно зростає відповідальність педагогів у формуванні соціальної та громадянської компетентності школярів: уміння працювати з іншими на результат, попереджати і розв’язувати конфлікти, досягати компромісів, поважати закон, дотримуватись прав людини тощо. Тому задля вироблення єдиної національної стратегії розвитку правової освіти та виховання молодих українців, необхідною є спільна праця вчителів, науковців, державних службовців, представників громадських організацій та юридичної спільноти загалом.

З нагоди святкування Дня незалежності України Сокальський районний суд Львівської області підготував для учнів середніх шкіл нашого району та слухачів МАН подарунок.
На базі суду створено "Суддівську школу", яка сьогодні святкує своє день народження.

Програмою школи передбачено провести різноманітні зустрічі учнів, вчителів з юридичною спільнотою: суддями та працівниками суду, адвокатами, прокурорами та нотаріусами, державними та приватними виконавцями. Проведення просвітницької роботи: екскурсії та участь в судовому процесі. Проведення тренінгів, квестів, міні-лекцій. Втілення теоретичних правових знань на практиці. Розширення межі навчання, яке стане в нагоді не лише в обраній професії, а взагалі у житті. Окрім юридичних знань, знання психології. Адже не даремно юристів порівнюють з акторами, а судовий процес з театром....

Графік проведення занять, інформація про заплановані заходи додатково будуть висвітлені на сторінці Сокальського районного суду у соціальній мережі Facebook та на офіційному веб-сайті суду.
Організаторами та засновниками суддівської школи є суддя-спікер Сокальського райсуду Фарина Лідія Юріївна та керівник апарату суду Троць Ірина Степанівна. 
З приводу додаткових питань, або пропозицій щодо актуальних тем для висвітлення на лекціях звертатись до керівника апарату за № тел. (03257) 7-22-03.

Суддя-спікер Фарина Л.Ю.