Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мистецтво правового письма та процесуального документування

17 серпня 2018, 15:26

17 серпня 2018 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України  проведено тренінг для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему: “Ділове українське мовлення”.

У  тренінгу взяли участь 73 слухачі.

Вітальними словами до учасників заходу звернулась директор регіонального відділення Валентина Коржик,  яка звернула увагу на велику кількість зареєстрованих для участі у тренінгу слухачів, що свідчить про бажання працівників апаратів судів вдосконалювати навички правового письма,  дізнатися про тенденції розвитку юридичної мови на сучасному етапі, поліпшити знання із процесуального документування.

Тренінг провів досвідчений викладач, доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук  Василь Пивоваров.

Працівники апаратів судів виконали  індивідуальні  завдання у формі диктанту, редагування тексту та  аудіювання. Також учасники тренінгу розглянули основи українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері, вимоги до укладання документів та особливості  їх мовного оформлення, навчилися правильно вживати словосполучення і чужомовні слова.  Викладач зосередив  увагу на типових мовних помилках.

          Підводячи підсумки заходу, працівники апаратів судів зазначили, що кращому засвоєнню знань під час тренінгу  сприяв інтерактивний формат його проведення та можливість вільного спілкування з викладачем і колегами.

За повідомленням прес-служби НШСУ