Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Таращанському районному суді проведено спільну нараду з представниками прокуратури та поліції  

17 серпня 2018, 14:31

Сьогодні, 17 серпня 2018 року, під керівництвом голови Таращанського районного суду Київської області Світлани Потеряйко за участю слідчих суддів, відбулася спільна нарада із слідчими слідчого відділення Таращанського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області, начальника Таращанського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури Квашенка І.М. та прокурора Таращанського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури Калайди Ю.О.

У ході наради були обговорені питання суворого дотримання норм ст. 291 КПК України при складенні обвинувальних актів та скерування їх до суду; забезпечення в ході досудового розслідування права на захист осіб з обмеженою осудністю, своєчасність направлення до суду клопотань слідчих до суду та їх оформлення відповідно до вимог чинного законодавства.

Крім того, голова суду звернула увагу присутніх на те, що відповідно до п.3 Порядку проведення судово-психіатричної експертизи, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я від 08.05.2018 та зареєстрованим в Міністерстві юcтиції України 14.06.2018 за № 719/32171, передбачено, що судово-психіатричну експертизу проводять державні спеціалізовані судово-психіатричні установи Міністерства охорони здоров’я України.

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 липня 2018 року №1339, було внесено зміни до Переліку установ, в яких проводяться судово-психіатричні експертизи. До зазначеного Переліку було включено державну установу «Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю Міністерства охорони здоров’я України». Відповідно Статуту державної установи «Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю Міністерства охорони здоров’я України» затвердженого наказом МОЗ України від 14 лютого 2018 року № 254, одним із завдань закладу є виконання функції з забезпечення правосуддя судово-психіатричною експертизою,     

Враховуючи наведене, було запропоновано при розгляді питання про призначення судово-психіатричної експертизи, враховувати можливості проведення зазначених експертиз державною установою «Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю Міністерства охорони здоров’я України» (фактична адреса м. Київ, вул. Анрі Барбюса, будинок 5).

 

 За повідомленням прес-служби суду