Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Гроші понад честь мундира

17 серпня 2018, 10:10

1 серпня 2018 року до Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням М. у вчинені кримінальних правопорушень, відповідальність за які передбачена частиною першою статті 125, частиною другою  статті 146, частиною другою статті 189 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження; незаконне позбавлення волі або викрадення людини, тобто незаконне позбавлення волі людини вчинене з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб, що супроводжувалось заподіянням їм фізичних страждань, здійснюване протягом тривалого часу; вимагання, тобто вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим чи його близьким родичем, обмеженням прав і свобод цих осіб, з погрозою вбивством).

Згідно із пред’явленим обвинуваченням наприкінці червня 2017 року оперуповноважений поліції М. вимагав грошові кошти у жителів м. Вознесенська - 50-річної жінки та її 30-річного сина, погрожуючи застосуванням насильства, обмеженням їх прав і свобод та вбивством. Крім цього, в цей же день, поліцейський, упродовж 4-х годин, діючи з корисливих мотивів, вивіз потерпілих в лісосмугу, позбавив їх волі, прикувавши кайданками до дерева, при цьому завдавав їм фізичних страждань та умисно заподіяв легкі тілесні ушкодження.

8 серпня 2018 року за участю обвинуваченого, його захисників, потерпілих та прокурора Вознесенським міськрайонний судом у складі головуючого судді Дробинського О.Е. було проведено підготовче судове засідання, за результатами якого розгляд справи призначено на 15 годину 30 хвилин 16 серпня 2018 року.

Крім того, відмовлено у задоволенні клопотання сторони захисту про скасування обраного стосовно обвинуваченого М. заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від посади. Рішення в частині запобіжного заходу стосовно обвинуваченого М. мотивовано тим, що на думку суду відсторонення обвинуваченого від посади оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Вознесенського відділу Головного управління Національної поліції в Миколаївській області є необхідним для запобігання протиправній поведінки обвинуваченого, який, перебуваючи на посаді, може незаконними засобами впливати на учасників кримінального провадження.

Відповідно до положень статті 314-1 Кримінально процесуального кодексу України з метою забезпечення суду інформацією,що характеризує обвинуваченого М., а також прийняття судового рішення стосовно нього в частині покарання, яке має бути призначено за результатами розгляду справи, - представнику уповноваженого органу з питань пробації судом доручено скласти досудову доповідь за ухвалою суду.

Фото -Еспресо.TV

Суддя-спікер Зубар Н.Б.