Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дії НАБУ змусили суддю Старобільського районного суду Луганської області звернутися до ВРП та ГПУ

17 серпня 2018, 09:53

Суддя Колядов В.Ю. поскаржився, що через дії працівників НАБУ колегія суддів не змогла ухвалити судове рішення у кримінальному провадженні

 

Суддя Старобільського районного суду Луганської області Колядов Віталій Юрійович повідомляє, що на розгляді у колегії суддів у складі Воронкіна О.А., Озерова В.О. та Колядова В.Ю. (головуючий) перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

16 серпня 2018 року близько 10:15 зазначена колегія суддів мала намір видалитися до службового кабінету судді Озерова В.О. для прийняття рішення щодо продовження строків тримання під вартою обвинуваченого. Суддя вказує, що на шляху до нарадчої кімнати його зупинили невідомі особи в цивільному. Колядов В.Ю. інформує, що одна з осіб особисто заблокувала йому рух, назвавшись детективом НАБУ, та пояснила, що проводиться обшук. При цьому суддям заборонили виходити з коридору, де трапилось затримання.

Суддя вважає, що таким чином колегія суддів була позбавлена можливості ухвалити судове рішення з приводу продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченого.

Колядов В.Ю. додає, що на цей час вирішити вказане питання не видається можливим, оскільки нарада суддів щодо розгляду питання про продовження тримання під вартою не відбулась.

Також, на думку судді, неможливо оголосити рішення повноважним складом суду, оскільки всупереч чинному Кримінальному процесуальному кодексу України член колегії суддів Озеров В.О. фактично усунутий від здійснення правосуддя співробітниками НАБУ, не будучи відстороненим від здійснення правосуддя в передбаченому законом порядку.

 

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України