Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Трускавецького міського суду Львівської області завітали діти із різних областей України

09 серпня 2018, 17:28

      08 серпня 2018 року до Трускавецького міського суду Львівської області з вихователем Світланою Гудз завітали діти, які проходять реабілітацію, лікування та відпочивають у Дитячому спеціалізованому санаторії «Джерело» в місті Трускавець. 

      Юні відвідувачі, що завітали до нас із різних областей України (Львівської, Київської, Тернопільської, Миколаївської та ін.), прийняли  участь у цікавій та пізнавальній екскурсії приміщенням суду, із захопленням поспілкувались з суддею-спікером Тетяною Василюк, з азартом ставили та відповідали на правові питання. 

     Суддя Василюк Т.В. розповіла слухачам про порядок роботи Трускавецького міського суду Львівської області, його діяльність, основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, а також про притаманні судовій системі атрибути - символи судової влади,  порядок ухвалення судових рішень і принципи розгляду судових справ, категорії справ, що розглядаються суддями. Також жвавий ажіотаж у юних слухачів викликали теми: «Особливості відповідальності неповнолітніх за вчинення адміністративних правопорушень та злочинів», «Право на шлюб та шлюбний вік».

        Діти змогли побачити мантію і нагрудний знак судді та зробити фото.

      Наприкінці зустрічі заступник керівника апарату суду Ірина Лесович ознайомила відвідувачів з роботою працівників апарату суду та провела гостям екскурсію приміщеннями суду,  де вони змогли на практиці побачити всі аспекти роботи апарату суду.

     Хочемо наголосити, що такі заходи є корисними не тільки для дітей, школярів, а й для самих суд­дів та працівників апарату суду. Зустрічі з талановитою молоддю налаштовують на позитив­не мислення та допомагають формувати пра­вову культуру у державі, сприяють популяризації інституту судової влади серед молодих людей, розвивають морально-етичні якості дітей, формують позитивний образ права як державного інституту. Основною метою таких заходів є виховання достойного покоління в правовій державі, пропагування правової освіти, відно­влення  довіри до судової влади.  

  

 

Інші світлини з заходу можна переглянути за посиланням:

https://trm.lv.court.gov.ua/sud1324/pres-centr/photos/2621/

  Суддя- спікер

 Трускавецького міського суду                                                                     Т.В. Василюк