Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП ухвалила звернутися до ГПУ з вимогою щомісяця інформувати про розслідування злочину стосовно судді Центрального районного суду міста Миколаєва Скрипченко С.М.

09 серпня 2018, 11:48

7 серпня 2018 року Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Центрального районного суду міста Миколаєва Скрипченко Світлани Миколаївни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя з боку невідомих осіб.

У повідомленні суддя вказує, що у провадженні слідчого управління ГУ НП в Миколаївській області перебували матеріали досудового розслідування від 13 березня 2018 року за підозрою Казимирова О.О. у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 342 Кримінального кодексу України.

У межах зазначеного кримінального провадження органи досудового розслідування 25 квітня 2018 року звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та з додатковим клопотанням про проведення обшуку за місцем фактичного проживання підозрюваного для вилучення ключів від автомобіля та медичних документів.

Суддя вказує, що органи досудового розслідування не мали на меті отримати вказані докази та дійсно проводити слідчі і процесуальні дії, оскільки вони не залучили до матеріалів справи клопотання та не надали під час судового розгляду доказів наявності перешкод у їх отриманні.

Ухвалою слідчого судді від 26 квітня 2018 року в задоволенні клопотання відмовлено.

Суддя стверджує, що, отримавши вказану ухвалу, посадові особи Національної поліції України передали її підконтрольній їм особі Жело Д.В., який позиціонує себе як громадський активіст, з метою подальшого розповсюдження змісту.

Зокрема, у ЗМІ Жело Д.В. зазначав: «Вот и прилетела первая ласточка из Центрального районного суда − правоохранители получили отказ от судьи Светланы Скрипченко в проведении обыска в доме у Алексея Казимирова.

Это ещё раз подтверждает тот факт, что судья Светлана Скрипченко ведёт конструктивный диалог с адвокатом Казимирова, бывшей судьёй Ингульского районного суда Викторией Жосан. Суд по избранию меры пресечения Алексею Казимирову должен был состояться сегодня в 14:00, но после экстренной встречи Скрипченко и Жосан, судебное заседание было перенесено на 02.05.2018.

Не знаю, чем закончился диалог между действующим и бывшим судьёй, а ныне адвокатом, но возник значимый посыл − бабушка Казимирова в срочном порядке продает одну из своих квартир.

Видимо, для судьи Светланы Скрипченко деньги наркомана-каматозника тоже не пахнут!».

Використовуючи ухвалу як інформаційний привід, громадянин Жело Д.В. поширив у ЗМІ інформацію про хід розгляду справи та закликав до відкритого втручання у здійснення судочинства, : «Хочу напомнить − завтра, 02.05.2018, в 14.00 в Центральном районном суде г.Николаева (ул. Декабристов, 41/12) состоится заседание по избранию меры пресечения наркоману-убийце Алексею Казимирову.

Ждем всех неравнодушных жителей нашего города на завтрашнем судебном заседании. Необходимо проконтролировать, чтобы грязные деньги наркомана Казимирова не затмили разум судье Светлане Скрипченко. И в этот раз, он был наказан по всей строгости закона».

Генеральна прокуратура України повідомила, що 4 травня 2018 року на підставі повідомлення судді військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність судових органів). Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом управління Служби безпеки України в Миколаївській області.

 Згідно із частиною третьою статті 74 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Рада ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання щомісяця інформації про розкриття та розслідування вказаного злочину.

Прес-центр судової влади України