Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Миколаївської області відбулась зустріч із членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України  

06 серпня 2018, 17:38

 06 серпня 2018 року в Апеляційному суді Миколаївської області відбулась зустріч суддів та працівників суду з членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Луцюком Павлом Сергійовичем.

 Темою зустрічі стало майбутнє переведення суддів, які пройшли кваліфікаційне оцінювання до новостворених судів, а також спеціальні процедури призначення на посаду судді апеляційного суду, вищого спеціалізованого суду або Верховного Суду та інші зміни до Закону України «Про судоустрій та статус суддів».

Член ВККСУ, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Павло Сергійович Луцюк роз’яснив щодо процедури переведення суддів, які вже успішно пройшли кваліфікаційне оцінювання та, які в майбутньому будуть претендувати на посаду судді апеляційного суду, Верховного Суду.

 Окрім того, член ВККСУ зазначив щодо основних етапів та строків, процедуру добору кандидатів на посади суддів Вищого антикорупційного суду та інші проблемні питання.

В кінці зустрічі надав відповіді на ряд запитань від присутніх із приводу проблемних питань щодо подальшого реформування судової системи. Окрім того, побажав щоб судді апеляційного суду обов’язково приймали участь у конкурсах до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду адже Вони всі показали високий професіоналізм та компетентність під час кваліфікаційного оцінювання.

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду