Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області виніс рішення на користь Харківського державного авіаційного виробничого підприємства

30 липня 2018, 15:57

  До господарського суду Харківської області звернулося Харківське державне авіаційне виробниче підприємство з позовом до одного з товариств з обмеженою відповідальністю, російському науково-виробничому підприємству, про неналежне виконання договору.

 У 2007 році між підприємствами укладено контракт про поставку товару. Харківське державне підприємство перерахувало грошові кошти, проте товар на повну суму не отримало. Поставка продукції на суму понад 25 млн. рублів РФ, що становить понад 10 млн. грн., не проведена ні в терміни визначені домовленостями, ні під час розгляду справи в суді.

 Сторони погодили, що в разі недосягнення вирішення спору шляхом переговорів, він передається на розгляд до господарського суду Харківської області, але оскільки договір укладався в місті Бєлгороді, то буде застосовуватися законодавство Російської Федерації.

 «Згідно з п.3 статті 487 Цивільного кодексу РФ, в разі, коли продавець, який одержав суму попередньої оплати, не виконує обов'язок щодо передачі товару у встановлений строк, покупець має право вимагати передання оплаченого товару або повернення суми попередньої оплати за товар, що не переданий продавцем, – повідомили в прес-службі суду.

 З огляду на встановлені факти, а також те, що не були спростовані докази Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, суд вирішив позовні вимоги про стягнення понад 25 млн. рублів РФ з російського науково-виробничого підприємства задовольнити, повідомляє "Вечірній Харків".

За повідомленням прес-служби суду