Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники судів долучилися до обговорення протидії насильству в сімї

30 липня 2018, 15:54

26  липня 2018 року заступник керівника апарату Погребищенського районного суду Вінницької області Тамара Янівець взяла участь в   круглому  столі на тему: «Протидія торгівлі людьми та насильству в сім’ї», організованому Козятинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Метою проведення даного заходу є обговорення проблеми насильства в сімї та проведення профілактичних заходів з питань правового захисту дітей, жінок які зазвичай є жертвами психологічного насильства в сімї та за її межами.

На засіданні круглого столу було розглянуто такі питання: управлінням праці та соціального захисту населення у Погребищенському районі. Відповідно до закону “Про попередження насильства в сім’ї” насильством є будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного характеру одного члена сім'ї по відношенню до іншого, якщо ці дії порушують права і свободи члена родини як людини та громадянина, завдають йому моральної шкоди, шкоди його фізичному чи психічному здоров'ю. Про поняття та види насильства у сім’ї, куди звертатися по допомогу у випадку його проявів та відповідальність за вчинення насильства в сім’ї, статистику таких правопорушень йшлося у вступному слові О. Комара, виступах начальника Погребищенського районного сектора з питань пробації Л. Жовтобрюх, заступника керівника апарату Погребищенського районного суду Т. Янівець, спеціаліста РЦСССМ В. Пампуха. До аналізу та моніторингу профілактичних заходів вдалися у своїх виступах начальник служби у справах дітей Погребищенської РДА Л. Гарнага, спеціаліст відділу освіти Р. Галицька, керівник апарату міської ради С. Єфімовський, головний редактор ТОВ «КОЛОС-МЕДІА» М. Маценко, директор Погребищенської  ЦБС А. Красноштан, директор Будинку дитячої і юнацької творчості Г. Слівінська, начальник відділу РАГС Л. Лучук та інші представники служб, дотичних до даного напрямку роботи. У заході взяли участь соціальні працівники територіальних громад району. Вела засідання і підвела підсумки роботи начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Т. Скарбовійчук.

    Крім того всіх було поінформовано про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», яким розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, а саме йдеться про внутрішньо переміщених осіб та осіб, які претендують на встановлення такого статусу та осіб, які звернулись для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту. 

За повідомленням прес-служби суду