Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Безоплатна вторинна правова допомога окремим суб’єктам права надаватиметься не більше 6 разів на рік

30 липня 2018, 13:42

          Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на веб-сайті Апеляційного суду Полтавської області. 28 липня 2018 року, в газеті «Голос України» опубліковано Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання», яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» (далі – Закон).

          Так, згідно із змінами до статті 14 Закону безоплатна вторинна правова допомога окремим суб’єктам права надаватиметься не більше 6 разів протягом бюджетного року та не більше ніж за шістьома дорученнями/наказами, виданими центрами БВПД, одночасно.

          Окрім того, тепер в окремих справах інтереси клієнтів у суді можуть представляти працівники системи надання БПД, зокрема:

  • у спорах, що виникають з трудових відносин,
  • спорах щодо захисту соціальних прав,
  • щодо виборів та референдумів,
  • у малозначних спорах,
  • а також стосовно представництва малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена.

          У новій редакції викладено статті Закону що стосуються підстав і порядку припинення надання безоплатної вторинної правової допомоги та підстав і порядку заміни адвокатів або працівників центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

         Закон набере чинності через 30 днів.

 

          Інфографіка розроблена Координаційним центром з надання правової допомоги.

 

        За повідомленням прес-служби суду