Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд залишив виправдувальний вирок Корабельного районного суду м. Миколаєва без змін

27 липня 2018, 16:03

Вироком Корабельного районного суду м. Миколаєва від 28.03.2017р. Верещанського С.Ф. у предʼявленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.12 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), визнано невинуватим та виправдано за недоведеністю стороною обвинувачення вчинення ним інкримінованого кримінального правопорушення.

З такими висновками колегії суддів Корабельного районного суду м. Миколаєва погодився і Апеляційний суд Миколаївської області та своєю ухвалою від 07 липня 2017 року залишив вирок щодо виправданого Верещанського С.Ф. без змін.

Не погодившись з такими рішеннями судів першої та апеляційної інстанції, стороною обвинувачення було подано касаційну скаргу, в якій прокурор просив скасувати зазначені судові рішення та призначити новий розгляд у суді першої інстанції. У своїй скарзі прокурор посилався на істотні порушення вимог кримінального процесуального закону, що призвели, на його думку, до постановлення незаконних рішень.

10 липня 2018 року за наслідками розгляду оскаржуваних судових рішень колегія суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду Верховного Суду прийшла до висновку, що касаційна скарга прокурора задоволенню не підлягає у зв'язку з необґрунтованістю доводів останньої, а судові рішення Корабельного районного суду м. Миколаєва від 28 березня 2017 року та Апеляційного суду Миколаївської області від 7 липня 2017 року щодо виправданого Верещанського С.Ф. є законними та обґрунтованими.

За повідомленням прес-служби Корабельного районного суду м. Миколаєва